ה-משבר בזוגיות – בגידה

בגידה

למה בגדת בי?

למה בגדת בי? זו שאלה שאני שומע מדי מפעם אצלי בקליניקה, מגברים ומנשים.

מגוון התשובות הוא גדול, ובסוף הניתוח וההבנה מה הביא לבגידה, נמצא את המילה – תקשורת. כן, אותה מילה מדוברת, ואסביר על כך בהמשך.

רגע לפני ההבנה למה תקשורת, מבקש לחזור לשאלה, למה בגדת בי? המשפט מגולל בתוכו הרבה כאב נפשי ואפילו פיזי, אכזבה ופגיעה באמון שהיה עד לאותו רגע שהתגלתה האמת.

כשאני יושב עם זוגות והשאלה עולה, אני רואה את העיניים האדומות, את התכווצות של שני האנשים, יחד עם זאת הם כאן, כי עדיין אכפת להם אחד מהשני, יחד עם זאת כואבים את הכאב שגרמו אחד לשני .

חשוב להבין, בדרך כלל זוגות שבוגדים, לא באמת התכוונו להתגרש. זה תהליך ארוך, מתמשך במערכת היחסים הזוגית, שמתחיל מאהבה גדולה, אמיתית, שמביאה ליצירת משפחה, ובהמשך…… לשחיקה באהבה, ובתקשורת הזוגית.

אתם יודעים, כששואלים, זוגות מתי החלה תהליך הפרידה מה התשובה……

מי שענה עם הילד הראשון, צדק. לא. ממש אין לי כלום נגד ילדים, נהפוך הוא, לי יש ארבעה, שלי שלה ושלנו, ואני אוהב כל אחד ואחת מהם. מחקרים וגם שיחות שעשו חוקרים כולל אני עם קולגות, יש משהו בלידת הילד הראשון ואחריו עוד ילדים שגורם להתרחקות הנפשית והפיזית בין בני זוג. כלומר, כל עוד אנחנו שנינו, בדרך כלל הכל סבבה. גם אם יום העבודה היה מעייף, בסוף בבית – זה שנינו.

מרגע הצטרפות הילד הראשון, הנשים באופן טבעי ובצדק, נקשרות לילד ומרבות להשקיע בו זמן ותשומת לב. מי "נשאר מאחור", בן הזוג. גם אם הוא אב השנה, בן זוג למופת, עדיין האישה עסוקה יותר בתינוק שצריך אותה, ולאורך השנים יש עוד ילדים, ויש עוד צרכים בבית, והמרחק והריחוק הנפשי והפיזי בין בני הזוג הולך וגודל.

מכאן, שאנו לא תמיד עם כוחות וסבלנות להתעניין, באמת להקשיב, וגם לא תמיד יכולים או מוכנים להיות בשביל השני. בנקודה הזו, על ציר הזמן מתחיל תהליך סמוי, לא מכוון, לא רע ביסודו, של הסתגרות בני הזוג, כל אחת ואחד, כבר לא משתפים בהכל, כבר לא מדברים בטלפון שעות, או אפילו דקות עד שמתראים, פשוט ממעטים לדבר. ואז, בדרך מקרה, מישהו מבין בני הזוג זוכה להתעניינות ממישהו או מישהי, פתאום יש תשומת לב. מישהו או מישהי מקשיבים, מבינים, מכילים, בדיוק כמו שהיה בעבר בניכם, ו…. יש כימיה, יש משהו חדש ומרגש.

זה התהליך, ואותו אפשר למנוע, כדי לא להגיע לשאלה "למה בגדת בי?"……. צריך לחזור לתקשורת הזוגית.

החיים מעייפים, עמוסים, מרחיקים אותנו, ובכל זאת, זוגות שידעו לכתוב ביומנים פגישה עם אשתי או עם בעלי, שיקפידו פעם ביום להרים טלפון או לשלוח הודעה – מה קורה? יזכרו ימי הולדת, ולא יהפכו כל ויכוח בבית לריב, הם הזוגות שלא ישבו אחד מול השני וישאלו "למה בגדת בי?……

אולי יעניין אותך גם

זוגיות ועסקים

היכולת שלנו להצליח לשלב זוגיות ועסק

המדריך לזוגיות ועסקים

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

המשבר לא מגדיר אותנו

היכולת שלנו להצליח בחיים, היא האמונה שלנו בעצמנו ובבני הזוג שלנו.

המדריך לזוגיות במשבר

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

זוגיות פרק ב

להצליח בזוגיות שנייה עם ילדים

המדריך לזוגיות פרק ב

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

אמון בקשר - אוזן קשבת

בימי הקורונה, כשאנחנו יותר בבית, עם הילדים, עם בני הזוג, לפעמים ללא עבודה, אנחנו חווים הרבה לחצים אישיים, זוגיים, המון חששות ופחדים.
"אמון בקשר – אוזן קשבת" מיועד ליחידים וזוגות, שרוצים לכתוב, לדבר כמה דקות, לפרוק משהו שמעיק, ולהתייעץ.
ניתן ליצור קשר במייל, ווטס-אפ, או שיחה קצרה של עד 5 דקות.

דילוג לתוכן