טיפים לזוגיות נכונה יותר

טיפים לזוגיות נכונה יותר

ריכזתי טיפים לזוגיות שעלו ממקרים שונים ואמיתיים שליוותי בקליניקה, וחשבתי שהם יכולים לעזור לעוד אנשים.

העסק גדל? (טיפ לזוגות שאחד מהם עצמאי)

קיבלתם הזמנה גדולה, העסק דורש את נוכחותכם יותר. ראשית, מברוק על ההצלחה. שנית, עדכנו את בני הזוג בכל ההזמנה גדולה ומה זה דורש. חשוב שיבינו מדוע אתם נעדרים יותר בזמן הקרוב. זה גם הזמן לקבוע משהו שלכם אחרי תקופת הלחץ. זהו טיפ לזוגיות מאוד חשוב לעצמאים. כעצמאים אנחנו בזוגיות צמודה לעסק, שבד"כ באה על חשבון הזוגיות בבית.

הילדים מגיעים? (טיפ לזוגות פרק-ב עם ילדים)

הילדים שלך צריכים להגיע?. תכנן עם זוגתך מה והיכן תעשה אתם. מאוד מפתה להיות לבד , רק וודא שהמשפחה הקיימת לא מרגישה מקופחת, ובחלק מהזמן אתם כולכם יחד. זהו טיפ קריטי לזוגיות שנייה עם ילדים. כאבות אנחנו מנסים למלא מה יותר את הזמן החסר עם הילדים מפרק-א. זה נעשה בטוב ומאהבה, ובד"כ יבוא על חשבון זמן ויחס לילדים של זוגתך ושלה עצמה. חשוב לתכנן יחד מה עושים בביקורי סוף שבוע וחגים שהם ארוכים יותר. זהו אחד המכשולים הקריטיים בבניית זוגיות שנייה יציבה.

מי אשם? (טיפ שהוא נכון לכל זוגיות.)

היה לכם ויכוח, רבתם, אולי הרמתם את הקול. אל תחפשו מי אשם, או מי צודק, חשבו למה הגענו למצב הזה. קחו אחריות. הסתכלו לעצמכם בעיניים ובדקו מה החלק שלכם באי ההסכמה ומה אתם יכולים לתרום להבנה והשלמה כדי שזה לא יקרה שוב. חשוב לדבר, ולדבר ללא נוכחות הילדים. אם אפשר, קחו זמן איכות יום, יומיים שלושה אחרי וצאו לקפה או הליכה, או רעיון אחר ודברו על מה היה ולמה. הכי חשוב מה למדתם מזה אישית וזוגית, ואיך מיישמים בחיים המשותפים.

מתי ואיך להפגיש את הילדים מהנישואים הקודמים? (טיפ לזוגות פרק-ב בתחילת הדרך)

אתם יוצאים יחד זמן מה. החלטתם שזו הזוגיות הבאה שלכם ואתם רוצים לשתף הילדים. אתם מתלבטים מתי להפגיש בניהם והיכן. התלבטות נכונה וראויה למחשבה ותכנון. חשוב להיפגש במקום בו הילדים ירגישו חופשיים, טיול, מגרש משחקים. מקום בו הילדים, ולא משנה גילם, יוכלו ללכת ולחזור, ולא להרגיש כבולים כמו בארוע משפחתי. זה מעמד קריטי, ולידים יכול להיות מעמד מביך. חשוב שירגישו משוחררים ככל שניתן. זה לא הזמן והמקום לעשות סדרות חינוך. חשוב שתפגישו את כולם רק כשאתם מרגישים שזה קשר שכנראה יימשך תקופה ארוכה, אם לא לתמיד.

חוזרים עייפים מהעבודה? (טיפ שהוא נכון לכל זוגיות)

הסתיים יום העבודה, אתם חוזרים הביתה, עייפים, טרודים בנושאים מהעבודה, והנה אתם לפני הדלת. עצרו. הזדקפו, העלו חיוך על פניכם, העבירו את הנייד לרטט – עכשיו היכנסו הביתה. התייחסו לכל אחד ואחת בבית. תנו חיבוק, הקשיבו למה שקרה. רק אחרי כל זה, קחו לעצמכם רגע להתארגן. השתדלו בזמן שאתם בבית, להיות בבית ולא לחשוב עבודה.
אנו נמצאים כיום בעולם של קריירה והרבה לחץ וחשיפה למיילים, הודעות ווטצאפ. השתדלו לנטרל זאת מה יותר שאתם בבית.

העסק מתרחב, צריך להשקיע כסף. מהיכן לוקחים? מה הסיכון? (טיפ לזוגות שאחד מהם עצמאי)

לא פעם העסק שלנו דורש השקעה נוספת מעבר להשקעה הראשונית. חשוב וצריך לשתף את בני הזוג. איך שלא ניקח כסף לעסק הוא על חשבון הבטחונות של המשפחה, אם זה ממש מהחסכונות, ואם זה ערבות לבנק. זכרו שעתיד העסק תלוי בכם, אבל כנראה גם עתיד המשפחה תלוי בהחלטה זו. אני יודע שזה לפעמים נראה הזוי, מה הוא או היא מבינים בעסק שלי. הם אולי לא, אבל ההשקעה הזו מרחפת גם עליהם.
טיפ בתוך הטיפ – זה הזמן להזמין את בן או בת לעסק, לספר להם כמו למשקיע פוטנציאלי מה זה העסק, מה מיוחד בו. ככל שהם יותר יבינו, כך יפרגנו יותר, ותתפלאו, גם יביאו לקוחות.

אתם חושבים למסד את הקשר. מה עושים בנושא הכספי? (טיפ לזוגות פרק- ב עם ילדים)

אצל זוגות פרק ב עם ילדים, מעבר לאהבה ולידים יש עוד נושא מרכזי שחייבים לדבר ולהסכים עליו, והוא החלק הכספי – כלכלי. אנחנו בשלב בחיים שמעבר לילדים וקריירה, יש לנו חסכונות. מקופות גמל, ני"ע, אולי מגיעים ממשפחה עמידה. כמעט תמיד לא יהיה שיוויון במצב הכלכלי וכנראה גם לא שיוויון במספר הילדים של כל אחד. ברגע שמחליטים לעבור למגורים משותפים חייבים! לעשות הסכם ממון אצל עו"ד. ולהסכים על הדרך בה מתנהל משק הבית מבחינה כספית

מה עם האקס? (טיפ לזוגיות שנייה)

לא פעם אני שומע על מעורבות האקס/ית בחיי הזוגיות השנייה. זה מופיע בהרבה צורות, לצערי בד"כ שליליות. חשוב לדבר עם בני הזוג שלנו היום על בני זוגנו בעבר. לספר כל מה שיכול להשפיע על חיינו החדשים ולגבש יחד, אסטרטגיה מה ואיך עונים, אם עונים, איך מתנהגים. חשוב מאוד, שאם יש קשר רציף עם בני הזוג לשלעבר תעדכנו ותשתפו את בני זוגכם היום. מאוד חשוב.

הכל מתחיל ומסתיים בתקשורת בנינו. (טיפ לתקשורת זוגית)

התקשורת בכלל והתקשורת הזוגית בפרט, היא הנדבך לכל זוגיות, וככל שיש יותר תקשורת, אנו רואים זוגות יציבים יותר לאורך שנים. דברו ברור אל בני הזוג, אל תמלמלו משהו ותלכו. ראו שאתם מקשיבים ולא עסוקים בעוד משהו במקביל כשהיא או הוא מדברים אלייך. שאלו שאלות, כדי להבין טוב יותר. לא תמיד צריך להתגונן. מדוע ולמה, הן שאלות לגיטימיות המאפשרות לבני הזוג לתת ולקבל יותר מידע.

עובדים יחד בעסק משפחתי? (טיפ לזוגות העבודים באותו עסק)

חלק מאתנו עובדים יחד בעסק המשפחתי. לא תמיד חלוקת התפקידים מקבילה לחלוקה בבית. דברו על ההבדלים, ראו שהם מקובלים אחד על השני. את בעיות העסק, השתדלו להשאיר בעסק, אל תכניסו הביתה. זה לפעמים קשה, אבל שומר על הזוגיות. חשוב שתמצאו זמני איכות מחוץ לעבודה בהם תהיו יחד ותדברו מה פחות על העסק ויותר על עצמכם ועל הילדים

מה הילדים יודעים? (טיפ לזוגות עם משבר מתמשך )

לא פעם יש לי "ויכוח" עם לקוחות. אני שואל מה הילדים יודעים?, ובד"כ התשובה – הם לא יודעים. כאן מגיע "הויכוח". הילדים יודעים מהשלבים הראשונים שמשהו קרה. לא פעם זה עוד לפני שהפנמתם שיש משבר. הם מרגישים ורואים את הריחוק. הם שמים לב לטונים. הם מרגישים ורואים את שפת הגוף. לכן, כשיש משבר בקשר הזוגי, שתפו אותם ברמת הסבירות וביחס לגיל, וכמובן רק מה שהם צריכים לדעת.

ניהול כלכלי של עסק (טיפ לזוגות עם עסק)

הבית מתנהל כלכלית על חשבון אחד מקסימום שניים. בעסקים קטנים, הכסף של העסק הכסף של הבית לא פעם מתערבבים, ויוצרים מתח. הפרידו בין הכסף של העסק מהכסף של הבית, בין אם ברישום מדוייק, ובין אם ניהול חשבון נפרד. חשוב להסכים על כך ואחת לחודש לשבת יחד ולראות מה המצב הכספי בבנקים.

מעגלי משפחה מתרחבים? (טיפ לזוגות בזוגיות שנייה עם ילדים)

בפרק- ב' אנו נחשפים לעוד מעגלי משפחה. לפעמים זה עובר בקלות ולפעמים זה מעיק. חשוב לדבר ולהתחשב אחד בשני, ובמיוחד בילדים. זה לא טבעי. הילדים נחשפים לעוד "ביקורת", לעוד חשיפה. היו רגישים וגמישים במפגשים הרחבים והמורכבים. לא חייבים בכל ארוע משפחתי ללכת יחד. לימדו להקשיב ולכבד את בני זוגכם. חשובה הזוגיות שלכם ופחות מה אומרים חברים ומשפחה

יש לכם עוד שאלות, אשמח לענות.

זוגיות נכונה

אולי יעניין אותך גם

זוגיות ועסקים

היכולת שלנו להצליח לשלב זוגיות ועסק

המדריך לזוגיות ועסקים

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

המשבר לא מגדיר אותנו

היכולת שלנו להצליח בחיים, היא האמונה שלנו בעצמנו ובבני הזוג שלנו.

המדריך לזוגיות במשבר

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

זוגיות פרק ב

להצליח בזוגיות שנייה עם ילדים

המדריך לזוגיות פרק ב

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

אמון בקשר - אוזן קשבת

בימי הקורונה, כשאנחנו יותר בבית, עם הילדים, עם בני הזוג, לפעמים ללא עבודה, אנחנו חווים הרבה לחצים אישיים, זוגיים, המון חששות ופחדים.
"אמון בקשר – אוזן קשבת" מיועד ליחידים וזוגות, שרוצים לכתוב, לדבר כמה דקות, לפרוק משהו שמעיק, ולהתייעץ.
ניתן ליצור קשר במייל, ווטס-אפ, או שיחה קצרה של עד 5 דקות.

דילוג לתוכן