לא מזמן במהלך מפגש עם רבקה ומאיר (שמות בדויים), זוג במשבר, רבקה אמרה כבדרך אגב רבקה "אני תמיד אומרת שאני אימא חד-הורית"…
זה משפט המתאר יותר מכל דבר אחר את התחושה המורכבת של רבקה. הוא מציג את חווייה של אי שוויון, תחושת בדידות או ריחוק ומותרגמת לתחושה שאין זוגיות והתמודדות של חד-הוריות.
חלוקת משאבים וכח עבודה לא מאוזן. לעיתים, כאשר כל אחד מבני הזוג עסוק בצורה אינטנסיבית בעבודה, זה יכול ליצור עומסים ולהפוך את החיים למורכבים וקשים יותר.
בעיניה של רבקה, התחושה של זוגיות לא מתקיימת כמו שהיא מרגישה וכפי שהיא ציפתה. היא מתבטאת בתחושה של בדידות או חוסר הבנה התחושה הזו משפיעה על רגשותיה ואפשרויות התקשורת שלה עם מאיר. ניכר שהתחושה הזו התפשטה על רקע ההתרחקות והחוסר התאימות המתמשכים ביניהם.
כמובן שמאיר התקומם, ואז התחילה "חשבונאות" של שעות וזמנים. אז נכון , התברר שמאיר כן מעורב וכן נמצא, רק במינון מאוד נמוך, בטח לתחושתה של רבקה.
כמו בריקודים, אם לא נשתף פעולה ונהיה מסונכרנים ומתואמים, מישהו ירגיש לא טוב, לא רצוי ואז מתחיל ריחוק.
ברור לחלוטין שאין חצי חצי מדויק בגידול ילדים, ולכן זה הזמן כל הזמן!!! לדבר ולהיות מתואמים ככל שניתן.
לא פעם שני בני הזוג עמוסים בעבודה וזה מורכב, ואז מבקשים מהסבים, דודים וחברים עזרה. מאוד מאוד מורכב. (במקרים כאלו אני שומע לא פעם, מי דואג כל הזמן לבייבי סיטר?)
בזוגיות שאחד/ת עסוק/ה יותר לא יהיה אף פעם שוויון, יחד עם זאת צריך לראות שזה מתואם, ולא מובן מאליו שצד אחד נושא בנטל, למה – כי השני עסוק.
ברגע שמישהו בזוגיות מרגיש/ה שהוא חד-הורי, שעון הפרידה מתחיל לתקתק.
אם אתם במצב דומה, עצרו, דברו בינכם ואם זה לא עוזר , פנו לגורם מקצועי שיגשר בינכם ויחד תמצאו פתרון.
הדיאלוג הפתוח והתמיכה הרגשית הם מרכיבים עיקריים בשמירה על חיבור חזק בין הזוג. כאשר הזוגיות במשבר ואתם מתקשים לתקשר ולתאם עם הצרכים והרצונות שלו, הוא עשוי לחשוב שהוא חד-הורי ולהרגיש מבודד. במקרים כאלה, חשוב להקשיב זהב לחבר הזוג ולנסות להבין את דילמותיו ורגשותיו. במקביל, חשוב להבין שזוגיות מוצלחת דורשת גם ניכוי התמודדותיו של הזוג עם קשיים ומטלות שונות בחיי היומיום.
כדאי לפנות לגורם מקצועי, כמו יועץ זוגי או טיפול זוגי, שיכול לשמש גשר ולסייע במציאת פתרון משותף ובהבנת הצרכים של כל בן זוג.