למי שלחת SMS

SMS

למי שלחת SMS….?, שאלה המגיעה לפעמים בשיח הזוגי, ואני מכיר אותה קצת אחרת. בגלל ההודעה הזו או דומה לה, נשבר האמון בין בני הזוג, ועכשיו מתחייל דיאלוג לא נעים ולא מכבד בחלק מהמקרים. במקרה הטוב הוא מגיע אלי או אל קולוגות, במקרים אחרים הוא מסתבך ומגיע לרבנות.

ברשותכם, מבקש ללכת עם המשפט "למי שלחת SMS" קצת אחורה ולהבין מה יש מאחוריו, ומדוע הוא בכלל מגיע. בשלב די צעיר אנו מתאהבים , וחלק מהאהבות היפות הללו הופכות לקשרי נישואים. בתחילת הדרך אנו עוד ממוקדים בעיקר בקשר הזוגי, אך מטבע הדברים הזמן מוריד קצת את הקצב ולחיי הזוג נכנסים עוד מושכי תשומת לב, (זה נכון אצל כל אחד מבני הזוג). לימודים, קריירה, בשלב מסויים ילדים המגיעים בשעה טובה לעולם, ואנחנו בני הזוג, כבר לא צמודים אחד לשני, פחות נותנים ידיים, פחות חיבוקים ולצערי גם לרוב לא משריינים זמני איכות לבד.

המשפט למי שלחת SMS…. הוא בעצם שיקוף ותוצאה של יחסים זוגיים שלא השכילו לשמור על קשר ושיתוף נכונים, דבר המביא לחיפוש הריגוש, או האוזן הקשבת הבאה. דרך אגב, אני מכיר את זה על גברים ונשים כאחד. כלומר, התקשורת הזוגית שלנו נכשלה, או לא מפותחת מספיק ובתור יצורים החיים מתקשורת, דיבור, רגשות, אנו באופן טבעי מחפשים מישהו אמין שיקשיב, יתעניין, יגיב ויאיר, וגם יעיר לנו על מחשבה, עשייה, הופעה אישית.

בכל המקרים בהם הייתי מעורב בשיח כזה או דומה לו, בסוף יצא, אם בשיחות משותפות או בשיחות ב-4 עיניים, נושא תשומת לב מבן או בת הזוג. אבל תמיד. מכאן, מבקש אני מבקש להציע מספר טיפים היכולים לשמור על רעננות הקשר הזוגי, ולהוות עוד נדבך בדרך לזוגיות ארוכה ויציבה. בואו נתחיל:

משיחות עם הרבה זוגות מצאתי כי אין להם באמת זמן איכות ב-4 עיניים, וכשזה קורה, זה פעם בתקופה ארוכה. לכן מציע לכם, סמנו ביומנים, כן ביומנים, זמן שבועי בו אתם לבד עם בני-הזוג, סרט, הליכה, קפה, סתם נסיעה בגשם עם הרכב, ובקיץ הליכה על החוף. העיקר שתהיו לבד ללא ילדים, ללא טלפונים מהעבודה, זמן איכות, פשוטו כמשמעו. זה הזמן לשתף, להתלבט, לספר מה חדש, ומה מפריע בבית, בעבודה, בכלל.
(זה טיפ שאני שמעתי בתחילת נישואי והוא הולך איתנו עד היום)
תקשורת: הכלי הבסיסי שלנו לקשר עם העולם, אבל ראשית עם בני הזוג. תקשורת מורכבת ממספר אלמנטים, כמובן שפה, שפת-גוף, ריח, צורת הדיבור ועוד. מצאתי לא פעם, כי תחילת כל המשבר היא לא פעם בעובדה שאחד מבני הזוג שאל משהו, ביקש, והשני בהיסח הדעת או לא, ענה, או ענה בצורה שהשני הבין הפוך לגמרי. חשוב לשים לב לבני זוגכם, כשאתם מדברים אתם, עצרו הכל ודברו אליהם, לא מעליהם. אם לא הבנתם, אל תעשו תנועה לא ברורה עם היד, תגידו – היי, לא שמעתי, לא הבנתי. בתקשורת יש או ברור, או לא ברור. הבעיה שהיום הלא ברור רב, בגלל הרבה הסכות צדדיות, וגורם ללא מעט פלונטרים מיותרים, שלהתיר אותם זה מורכב מאוד.

פרגנו לבני הזוג, לא רק אם קיבל העלאה בשכר. סתם בשביל הכייף. באמצע החיים, משהו קטן, משהו שלא מצפים מכם. לא כל יום ולא כל שבוע, אבל כן, משהו שיביע את הערכתם ואהבתכם.

פרק-ב', משפחה פרק-ב', צריכה הרבה תמיכות והכוונות, כי זו שפה אחרת, אלו מערכות יחסים יותר מורכבות, והסיכוי לעלות אחד לשני בטעות על "יבלת", הוא רב. עם זאת ני מבקש להציע כאן מעבר להרבה עצות שיש לי לזוגות כאלו, מניסיון אישי, חשבו והסכימו על הצד הכלכלי. בפרק-ב' יש סוגיה כספית סביב מזונות, כן או לא איחוד חשבונות, רכוש קודם. הנושא הכלכלי-כספי מורכב ורגיש, הניחו אותו על השולחן, וודאו שסך ההכנסות מספיק לבניית תא משפחתי מורחב. דרך אגב, למי שלחת SMS….. בפרק-ב' הוא לפעמים מעורר שדים אם מתברר שזה לגרוש או הגרושה, חישבו על זה.

לסיכום אבקש לומר, התקשורת הזוגית היא לב העניין במערכת הזוגית-משפחתית, ודרכה ואיתה נבנה האמון שלכם בבני-הזוג. זה בסדר שיש לי חבר קרוב או חברה שלה מספרת הכל, ולא כל דבר בני הזוג חייבים לדעת עד הפרט האחרון, עם זאת למדתי, בני זוג המשתפים, מתלבטים יחד, מרגישים שסומכים אחד על השני, אלה הזוגות שיודעים לעבור משברים, וממשיכים הלאה. פשוט דברו אחד לשני. בהצלחה.

אולי יעניין אותך גם

זוגיות ועסקים

היכולת שלנו להצליח לשלב זוגיות ועסק

המדריך לזוגיות ועסקים

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

המשבר לא מגדיר אותנו

היכולת שלנו להצליח בחיים, היא האמונה שלנו בעצמנו ובבני הזוג שלנו.

המדריך לזוגיות במשבר

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

זוגיות פרק ב

להצליח בזוגיות שנייה עם ילדים

המדריך לזוגיות פרק ב

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

אמון בקשר - אוזן קשבת

בימי הקורונה, כשאנחנו יותר בבית, עם הילדים, עם בני הזוג, לפעמים ללא עבודה, אנחנו חווים הרבה לחצים אישיים, זוגיים, המון חששות ופחדים.
"אמון בקשר – אוזן קשבת" מיועד ליחידים וזוגות, שרוצים לכתוב, לדבר כמה דקות, לפרוק משהו שמעיק, ולהתייעץ.
ניתן ליצור קשר במייל, ווטס-אפ, או שיחה קצרה של עד 5 דקות.

דילוג לתוכן