"לא מזמן נפרדנו, אני שבור מכל התהליך, מתגעגע לילדים, ולא יודע איך להסתדר עם המזונות". חלק ממשפטים הנאמרים על ידי גברים שנפרדו מבנות הזוג ולצערם גם רואים את הילדים פחות. מהילדים. דבר הגורם לעצב, לפעמים דכאון, טרואמה.
בכל משבר בחיים יש גם הזדמנות. לא פעם קשה לראות זאת תוך כדי המשבר, אך ניסיון זוגות רבים מאוד, מראה כי החיים חזקים יותר, וגם הגברים יוצאים מהמשבר, לומדים לחיות עם היש, ועם הזמן חוזרים לחזר ולהיות מחוזרים, ורובם מקימים משפחה שנייה.
נכון, יש בנינו שלא בטוחים שילך להם, ויש כאלו "שמנסים" לראות מה "מצב השוק", כפי שאמא לי בעבר לקוח, לאחר כל השנים של זוגיות. בסוף אנו מוצאים את הנתיב שלנו הכולל את עצמנו, שמירת קשר טוב עם הילדים, עמידה בתשלום המזונות, ובהמשך בניית תא משפחתי חדש, בו אנו מקווים לא לעשות טעיות ולהישאר יחד.
תהליך הגרושים הוא ארוך, מתסכל, את שני הצדדים, ואינו מסתיים ברבנות. יש לכך השלכות על חיינו בהמשך לאורך שנים רבות, גם לאחר שנקים משפחה חדשה. לכן חשוב מאוד לקחת זמן לאחר הפרידה ולהבין מה ולמה קרה מה שקרה. לא לחפש אשמים. לכל התהליך כמעט תמיד שני בני הזוג אחראים באותה מידה. לא ארחיב על זה כאן. אך זה מוכח.
לכן חשובה העבודה העצמית של כל אחד מאתנו. הבנה והכלה מה שקרה, ומה בעצם אני רוצה בהמשך. להיות תקופה לבד?
לחפש מישהי להקמת משפחה חדשה?. אם כן, מה אני רוצה לשנות בזוגיות החדשה?.
יש הרבה שאלות ותובנות שחשוב שניתן להם את המקום והזמן כדי שבאמת נוכל להקים זוגיות חדשה ויציבה לשנים ארוכות
לחלק הזה, אני קורא "שפת ה-ב".שיטת אימון שפתחתי איתה אני עובד עם זוגות שנמצאים בפרק ב'.
מי מכם שירכיב משפחה שנייה יבין את המשמעות של "שפת ה-ב". מושגים, שיקולים, מחשבות שלא הכרנו בזוגיות הראשונה