יצירת אמון בפרק-ב היא מורכבת יותר מההכרות הראשונה שלנו בפרק-א. אחד הפרמטרים החשובים ביצירת אמון זוגי בפרק-ב, הוא היחס של בני הזוג לילדי בני זוגם. מזכיר, בדרך כלל כל אחד מגיע עם ילד/ים משלו. היחס אליהם מצד בן או בת הזוג החדשים יקבעו הרבה מאוד את רמת האמון בינכם ואם לא ייווצר האמון הזה – הזוגיות הזו לא תאריך ימים ואסביר.
כאשר אנו נפגשים עם בני זוג חדשים ומשהו טוב קורה, זה בין שני בני הזוג. נטו. כמו שהיה כשהיינו צעירים והכרנו את בת/ן הזוג של פרק-א. כאשר נתחיל להכיר בין הילדים כל מערכת היחסים תשתנה. הילדים, מעצם היותם ילדים, יבחנו את בני ה זוג החדשים, יבחנו את הילדים שאבא או אמא מנסים להכיר לנו, ויתחילו מאבקי כוח, קנאה, בלבול בין כולם לכולם. אנחנו – כהורים, כמובן נגן על הילדים שלנו, ומכאן יכולות להתפתח דרמות שיעיבו על מערכת היחסים הזוגית.
זהו תהליך ארוך, הדורש הרבה סבלנות, אורך רוח יכולת הכלה, והוא יקבע את טיב מערכת היחסים שלנו וגם את אורכה. אין כאן חס וחלילה האשמה לילדים. ממש לא. זה הטבע, אלה הם כלליו, והילדים ממלאים את תפקידם. אנחנו המבוגרים, ההורים צריכים ללמוד זאת ולכוון אותם לאחדות מקסימאלית. ברגע שזה קורה, האמון בין בני הזוג עולה ומתבסס, וסביר להניח שהזוגיות הזו תמשיך כמשפחה אחת .
במידה ויש שאלות – מוזמנים ליצור קשר להתייעצות קצרה.
*זהו סרטון מני רבים המרכיבים "מוצר דיגיטלי", המורכב מעשרות סרטונים קצרים הנותן כללי זהב בזוגיות שנייה עם ילדים