שרון ונועם הגיעו אליי לאחר הרבה לבטים, חיבוטי נפש, וייאוש בכל הקשור למערכות היחסים של כל אחד מהם עם ילדי השני – דילמת הילדים
שרון ונועם התחילו את פרק-ב' בחייהם ככל אחד מגיע עם "נדוניה" של 2 ילדים, בגילאים דומים, ומתחבטים האם ומתי להביא ילד משותף, ואחד הגורמים העיקריים שמעכב אותם, זה התחושה כי מערכות היחסים שלהם כמשפחה מורחבת ומורכבת אינם נכונים, אינם מאוזנים.
תוך כדי הכרות איתם למדתי שילדי שרון גרים איתה ועם נועם, וילדי נועם מגיעים כל סוף שבוע שני, וחגים, עקב המרחק בין בתי ההורים. נועם מלא תסכול ורגשי אשם על הזמן המועט שרואה את ילדיו, דבר הבא לביטוי מידי פעם ביחס לילדי שרון, וגם אליה, במיוחד בזמנים הקרובים להגעתם ו/או עזיבתם את נועם. שרון מצידה מאוד רוצה להיות בעבור הילדים של נועם, אבל מרגישה שהוא חוסם אותה, ולעיתים נוצרים כאילו מחנות, נועם וילדיו, שרון ולידיה. כפי שאמרנו – דילמת הילדים
נושא זה הוא לדעתי, נושא הנושאים, אם אפשר לומר כך, ביחסים בפרק ב', שילוב הילדים בתוך המערכת הזוגית. עם כל הרצון להקים קשר חדש, ולתקן בו את כל מה שלא היה בפרק – א', אם לא נבנה נכון את מערכות היחסים עם ובין הילדים, מראש הקשר נועד לכישלון. ולכן אני קורא לכך דילמת הילדים, הקשר הזוגי או הקשר ההורי?, איך משלבים?
על נושא זה נכתבו אין ספור דפים ומאמרים, וסביר להניח שעוד ייכתבו וייעשו מחקרים אין ספור. מניסיוני כהורה למשפחה מורכבת בפרק ב', ומשיחות עם זוגות פרק ב', הדבר צורך הרבה אנרגיה חיובית, דיבור, שיתוף בני הזוג בדילמות, החלטות משותפות אייך ומה לעשות יחד, או לחוד, לגבי כל אחד מהילדים. חשוב ליצור זמני איכות משותפים לכולם יחד, ולפעמים באמת נכון לקחת לתקופה מסויימת ליווי חיצוני, שינחה אתכם איך, מה לעשות, ובמיוחד לאפשר לכל אחד מכם לדבר באופן חופשי, כאשר גורם שלישי ממתן ומאפשר להגיע לפתרונות מוסכמים.
דילמת הילדים היא לב ליבו של איכות הקשר הזוגי בפרק- ב', ויש להשקיע בכך הרבה מחשבה, גדלות נפש ויכולת שיתוף זוגית כדי לבנות יחד תא – משפחתי עשיר במערכות יחסים נכונות ובונות, שיאפשרו לכם ולילדכם חיים נכונים ומאוזנים יותר – בהצלחה.