משפחה מורכבת

זוגיות פרק ב או כפי שהיא נקראת בספרות המקצועית "משפחה מורכבת" , היא אכן משפחה מורכבת, גם מבחינת המרכיב האנושי וגם מבחינת מורכבות היחסים בין כל בני האדם המרכיבים את המשפחה ואסביר.


לפני זאת מבקש לומר, כמי שחי כ-30 שנה ויותר במשפחה כזו, עם הילדים שלי, שלה ושלנו, הדבר אפשרי. אם בפרק-א חשבנו שהקדשנו זמן לאיכות הזוגיות, אז כאן ללא זמן איכות והרבה דיבורים והתאמות, כ-70% מזוגות פרק-ב לא ישרדו יחד יותר מחמש עד שבע שנים, וזה אומרים מחקרים שנעשים כל הזמן בתחום זה.


אקדים ואומר עוד משהו קטן, שאתו גם אסיים, עם כל המורכבות וכל הקשיים, בסוף כשזה מצליח, אין תחושת סיפוק וכייף גדולים יותר. תראו, אנו מגיעים בדרך כלל לזוגיות פרק-ב עם ילדים, עבודה, וכן או לא חסכונות/נכנסים. קיימים בדרך כלל שני גורמים עיקריים המשפיעים על איכות הזוגיות בפרק-ב. ילדים וכסף.
עם כל האהבה והכימיה החדשה שמצאנו עם בני הזוג, בסוף, האנשים הכי קרובים ושהכי חשוב לנו לשמור עליהם – הם הילדים שלנו. ברגע שהילדים בצורה כלשהי לא מסתדרים במשפחה החדשה, או בזוגיות החדשה, זה לא יעבוד לאורך זמן ועם כל האהבה ההתחלתית שלנו, נאלץ ל"הפריד את החבילה". מבקש להדגיש, אין כאן אשמה!!. זו המציאות. הילדים עצמם עברו ועוברים טלטלות רבות מרגע שבו התחלנו לריב בפרק-א , דרך הגירושים, ועד לרגע זה. נכון, זה מאוד תלוי בגילאי הילדים, לא דין ילדים בגיל צעיר כדיו ילדים בגילאי ההתבגרות, ויחד עם זאת, אנו רואים את המורכבות והקשיים. לילדים אני מתייחס ואתייחס במאמרים שונים באתר, אך זהו הבסיס החשוב. זו ה"לבנת היסוד" של המשפחה החדשה. לילדים כילדים יש מנגנוני הגנה משלהם, בהתאם לגיל, לאופי והם יפעילו אותם כל עוד לא ירגישו בטוחים. בטוחים שלהם, לא שלנו, למרות שסיפקנו את כל האהבה והתנאים.


במידה ואתם מחליטים לאחד משפחות ולעבור לגור יחד, חשוב לעשות זאת לאט. להכין מקומות קבועים לילדים של בן הזוג. חייבת להיות פינה/ מקום אישי בטוח. אני תמיד נותן דוגמא אותנו המבוגרים. כל יום אנו יוצאים לעבוד. כמה הכנות אנו עושים לפני היציאה מהבית, וכשמגיעים לעבודה, בצורה שטחית ולא מודעת, מעבירים מבט על הפינה שלנו, ואוי ואבוי אם מישהו היה שם, הזיז או נגע במשהו ללא רשות. עכשיו דמיינו את הילדים שלכם שצריכים אחת לזמן, בהתאם להסכם, לעבור מבית לבית. להתרגל למקום, ריח, אוכל מנהגים, כללים ואנשים, ואין להם פינה משלהם רגע להיות עם עצמם. לכן חשבו והיו מאוד מאוד להיות רגישים לגבי הילדים. המעברים הללו, ולא משנה כמה שנים הם וכמה שניכם אוהבים את הילדים – הם מעברים.
להרבה אנשים יש "מה להגיד" על הילדים. נחמדים, או לא. מחונכים או לא. ועוד ועוד, וכמובן לומר לנו על דרך גידולם. מה שאני מבקש לומר כאן, הילדים חשופים להרבה דברים ואנו לא באמת יודעים עד הסוף מה עובר עליהם. כמובן נצרף ל"רשימה" גם את הגרוש/ה שלנו, שיבדקו עם הילדים כל צהזמן, איך היה, מה קורה?. בד"כ ברוח חיובית, אך לא פעם בצורה מקלקלת. נאמר בעדינות. כל אלו ועוד רבים שלא הזכרתי גורמים לילדים לנהוג בדרכם שלהם, ולא פעם זה עומד ביננו – בני הזוג משפחה מורכבת.
כסף/רכוש. אם בפרק- א אולי היו ויכוחים על בזבוזים ושמירת תקציב בית מאוזן ככל שניתן, הרי שכאן יש הרבה מאוד מקומות להתווכח. זה אחד התחומים שמשפחה מורכבת מתמודדת אתו כמעט כל יום. ראשית האם הגענו פחות או יותר עם אותה הכנסה, רכוש. אם כן, לכאורה פשוט יותר. אם לא, חשוב לכתוב הסכם ממון המשמר את זכויות בעל/ת הרכוש הרבה יותר, תוך כדי שילוב נכון בתקציב המשפחתי החדש. דרך אגב, הסכם ממון מומלץ מאוד לעשות לכל זוג ובטח לזוגות פרק-ב ולא חשוב מה ההכנסה שלכם.
הנושא העיקרי הוא השוטף. הצריכה המשפחתי השוטפת. בדרך כלל בזוגיות פרק-ב, נמצא אשה ואתה ילדים במשמורת כזו או אחרת עם האקס שלה, ובן זוג המגיע עם יל/דים במשמורת כזו או אחרת. וכאן מתחילים החישובים, כמה ילדים יש לכל אחד ומה ההוצאות על כל אחד. האם בת הזוג מקבלת מזונות בצורה רציפה ובסכום הוגן. מה עלות המזונות שיש לבן הזוג לשלם כל חודש ומה העלות של ביקורי ילדיו אצלם.
הנושא מורכב ואינו פשוט וגם משתנה לאורך שנים. לכן מציע לכולם, גם בזוגיות ראשונה, לערוך דף הוצאות והכנסות, ולהתחיל לראות את המספרים, ובהתאמה לתכנן ולקבל החלטה. יש זוגות שבעקבות המורכבות הזו מחליטים להיות יחד אך לגור לחוד. מי שצריך עזרה, א גורם שלישי מתווך, מקצועי, ייעוץ זוגי בהחלט מקום בו אפשר להתייעץ ולקבל ביתר קלות הסכמות יחד.

למשפחה מורכבת יש גם יתרונות. האפשרות להיות זוג ולגור בנפרד, אז בד"כ אין בעיית מי משלם וכמה על מה. יתרון אחר שאין לנו בפרק א. אך קיים בזוגיות שנייה עם ילדים, תיאום המשמורות עם הגרושים, ואז יש לנו זמני איכות ללא ילדים.

במקרה של מגורים לחוד אין התחשבנות, או יותר נכון לומר שההתחשבנות כמעט ולא קיימת. דרך אגב זה מקטין גם את מורכבות ביחסי הילדים וההשתלבות שלהם – המוזכרת למעלה.
אם אני מסכם את הכתוב, משפחה בזוגיות פרק-ב שהיא משפחה מורכבת – היא משפחה עם הרבה אתגרים אישיים, זוגיים ומשפחתיים. נכון לתת הרבה תשומת לב להתאקלמות הילדים משני הכיוונים. נושא מורכב, טעון מאוד מאוד. מעבר לכך, חשוב לתת שקיפות לכל נושא הכסף, נכסים, עלויות המחייה יחד ולחוד. וכשכל זה מסתדר, האמינו לי, יש הרבה מאוד מאוד רגעי נחת, במיוחד שהילדים מתבגרים וחוזרים הביתה עם חברות, חברים, כלות וחתנים, וכולם יושבים מסביב לשלחן אחד. הכייף של החיים .

משבר בזוגיות? רוצים לשמוע מה עוד אפשר לעשות?

אולי יעניין אותך גם

זוגיות ועסקים

היכולת שלנו להצליח לשלב זוגיות ועסק

המדריך לזוגיות ועסקים

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

המשבר לא מגדיר אותנו

היכולת שלנו להצליח בחיים, היא האמונה שלנו בעצמנו ובבני הזוג שלנו.

המדריך לזוגיות במשבר

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

זוגיות פרק ב

להצליח בזוגיות שנייה עם ילדים

המדריך לזוגיות פרק ב

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

אמון בקשר - אוזן קשבת

בימי הקורונה, כשאנחנו יותר בבית, עם הילדים, עם בני הזוג, לפעמים ללא עבודה, אנחנו חווים הרבה לחצים אישיים, זוגיים, המון חששות ופחדים.
"אמון בקשר – אוזן קשבת" מיועד ליחידים וזוגות, שרוצים לכתוב, לדבר כמה דקות, לפרוק משהו שמעיק, ולהתייעץ.
ניתן ליצור קשר במייל, ווטס-אפ, או שיחה קצרה של עד 5 דקות.

דילוג לתוכן