כל חופש גדול אני בלחץ

כל חופש גדול אני בלחץ אמרה לי דנה, (שם בדוי). דנה הגיעה אלי לחשוב יחד איך לעבור את החופש הגדול בשקט יחסי. למה?, כי דנה נמצאת בזוגיות שנייה, יש לה 2 ילדים מדביר , (שם בדוי), ולטענתה כל קיץ, ומסתבר כמעט כל חופשה ארוכה, מתחילים ויכוחים בנושאי הילדים. כמה זמן ומתי אצל כל אחד, איך להתחלק בהוצאות, דביר עמיד יותר ולוקח אותם לחו"ל מדי פעם, דבר שגורם למתח ותסכול.

ברשותכם אשתמש במקרה של דנה ודביר כדי לדבר על נושא החופשות ואיך אנו הגרושים מתחלקים בזמנים וההוצאות.

אצל רוב הזוגות שמתגרשים, קיים הסכם המגדיר את הימים והזמנים שהילדים נמצאים אצל האם ואצל האב. מעבר לכך נקבע בדרך כלל סכום לתשלום מזונות הכולל את כל הוצאות הילדים.

יחד עם זאת, החיים מלמדים שההסכמים הם הסכמים, ויש אילוצים, בקשות של הילדים, של אחד ההורים …..שאינם מופיעים בהסכם.

מה שאני ממליץ לזוגות, כל עוד יש בניהם שיח, ולא הכל עובד דרך עו"ד, לדבר אחד עם השני מראש. הרי החופש הגדול ידוע, חופשות פסח, סוכות, רה"ש ידועים עד אחרית הימים. אין הפתעות. סכמו חודש, חודשיים מראש, בחופשה הזו, הילדים אצל…

אם מישהו מכם רוצה להעניק לילדיו יותר מההסכם, נגיד קייטנה פרטית ולא ציבורית, אין בעיה, ידעו את ההורה השני מתוך הבנה שאת ההפרש הכספי אתם משלמים.

חו"ל, סכמו מראש וקבלו אישור והסכמה להוציא את הילדים מהארץ, אפשרו לילדים אם ירצו, לדבר ולשתף בחוויות את ההורה שנשאר בארץ.

העיקרון המנחה הוא – תקשורת, לדבר לשתף ולא לעשות דווקא. בסוף שניכם רוצים את טובת הילדים. אל תתחרו על גב הילדים, מי נותן יותר, מי "מפנק" יותר. עשו את מה שאתם מאמינים שנכון לכם ולילדים שלכם, בלי להוציא עיניים אחד לשני.

אולי יעניין אותך גם

זוגיות ועסקים

היכולת שלנו להצליח לשלב זוגיות ועסק

המדריך לזוגיות ועסקים

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

המשבר לא מגדיר אותנו

היכולת שלנו להצליח בחיים, היא האמונה שלנו בעצמנו ובבני הזוג שלנו.

המדריך לזוגיות במשבר

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

זוגיות פרק ב

להצליח בזוגיות שנייה עם ילדים

המדריך לזוגיות פרק ב

לצפייה במדריך המלא מלאו את הטופס

אמון בקשר - אוזן קשבת

בימי הקורונה, כשאנחנו יותר בבית, עם הילדים, עם בני הזוג, לפעמים ללא עבודה, אנחנו חווים הרבה לחצים אישיים, זוגיים, המון חששות ופחדים.
"אמון בקשר – אוזן קשבת" מיועד ליחידים וזוגות, שרוצים לכתוב, לדבר כמה דקות, לפרוק משהו שמעיק, ולהתייעץ.
ניתן ליצור קשר במייל, ווטס-אפ, או שיחה קצרה של עד 5 דקות.

דילוג לתוכן